payroll-visual

NBBU lidmaatschap

 
 
Een bemiddelings- of uitzendorganisatie neemt u veel werk uit handen. De Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) is dé brancheorganisatie voor 1.000 arbeidsbemiddelaars, met name in het MKB. Een NBBU-onderneming voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De NBBU-cao voor Uitzendkrachten vormt een goede balans tussen flex en zekerheid. Voorop staat dat de nieuwe NBBU-cao handelt naar de afspraken uit het Sociaal Akkoord en de nieuwe Wet werk & zekerheid (WWZ).
WAAROM NBBU?
  • Betrouwbaarheid
  • Transparantie
  • Flexibele NBBU-CAO
  • Vakmanschap
  • Kwaliteit
 
Hieronder vindt u de link naar de brochure ‘Wij zijn lid van de NBBU – Wat betekent dat voor u als opdrachtgever?’
 

SNA keurmerk

Het keurmerk van de Stichting Normering Arbeid (SNA) is het keurmerk voor alle uitzendondernemingen en (onder)aannemers van werk. Het keurmerk is gebaseerd op NEN 4400-1 en NEN 4400-2, Dé Norm van de Stichting Normering Arbeid.
 
Per 1 juli 2012 geldt er een fiscale vrijwaring inzake de inlenersaansprakelijkheid. Dit betekent dat inleners die werknemers inlenen van een uitzendbureau met het SNA-keurmerk gevrijwaard kunnen worden van eventuele aansprakelijkheidsstelling door de Belastingdienst ten aanzien van niet betaalde loonheffingen en omzetbelasting door de uitlener.
 
Ondernemingen met het SNA-keurmerk zijn beoordeeld op hun verplichtingen uit arbeid, te weten:
  • De identificatie van de onderneming;
  • De aangifte en afdracht van verschuldigde loonheffingen en omzetbelasting;
  • Loonbetaling niet in strijd met de Wet minimumloon (Wml);
  • Het uitvoeren van identiteitscontrole en controle op het gerechtigd zijn tot het verrichten van arbeid in Nederland;
  • Het voorkomen van risico's op aansprakelijkstelling en boetes voortvloeiend uit in- en doorlenen of uitbesteden van werk.
 
Om in het bezit te komen van een actuele verklaring van registratie, dient u deze zelf te downloaden. Dit kunt u doen vanuit het register op de website van SNA

VCU certificering

VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties
VCU komt voort uit VCA. VCA is er voor aannemers en richt zich op: veiligheid, gezondheid en milieu. Bij VCU gaat het om veiligheid en gezondheid. Het is een procedure voor de certificering van het VG-beheersysteem gericht op uitzendorganisaties. Hierdoor bent u beter in staat om relevante processen in uw organisatie te beheersen en continu te optimaliseren. 
Uitzend- en detacheringsbureaus met een VCU certificaat kunnen personeel uitzenden naar opdrachtgevers die VCA eisen en/ of bedrijven met een VCA certificaat.
 
@HRpmBV
29 Oct
NIEUWS📢HRpm gaat verder onder een nieuwe naam! Bekijk snel het filmpje en laat ons weten wat je er van vindt! 🙌🏼 https://t.co/Ybrk2PcIUU
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!