payroll-visual
Aan de keukentafel bij: Zonneheerdt Akkerbouwbedrijf in Dronten
Zonneheerdt Akkerbouwbedrijf
 
Zonneheerdt Akkerbouwbedrijf, een prachtig familiebedrijf in de Flevopolder, in Dronten. Het bedrijf biedt verschillende kleurrijke vollegrondsgroenten aan die ze voornamelijk zelf telen, zoals gekleurde wortelen en bietjes. Martin Topper is de derde generatie van Zonneheerdt Akkerbouwbedrijf. “Mijn opa is hier in 1962 begonnen, in 1970 nam mijn vader het bedrijf over en in 2005 ben ik in de maatschap gestapt. In 2011 heb ik het familiebedrijf volledig overgenomen van mijn vader.” Een familiebedrijf mét een boodschap: “Wij willen door het telen van groenten met kleur en smaak de mensen laten proeven wat de pure smaak van groenten is”, vertelt Martin. “De volgende generatie moeten zien, voelen, ruiken en proeven wat de echte smaak is van groenten en waar het vandaan komt. Kortom: gezonde voeding onder de aandacht brengen, écht eten.”
 
Interview zonneheerdt AkkerbouwbedrijfInterview Zonneheerdt AkkerbouwbedrijfMartin Topper      Matthijs van Veelen 

Zonneheerdt Akkerbouwbedrijf heeft voor de komende jaren mooie ambities. Drie jaar geleden zijn ze begonnen met zelfspoelen. Eerst één dag in de week, maar al gauw ging het naar drie à vier dagen in de week spoelen. Het streven van Zonneheerdt Akkerbouwbedrijf is om in 2017 1,5 miljoen kilo netto product te hebben bereikt. Een mooi doel waar Matthijs van Veelen zich ook helemaal in kan vinden. Matthijs is sinds 2003 werkzaam voor HRpm en wordt sinds eind februari dit jaar gedetacheerd naar Zonneheerdt Akkerbouwbedrijf. “Eerst als parttimer, maar vanaf juli werk ik hier vijf à zes dagen in de week, met groot plezier. Ik vind het prachtig als er druk op de ketel staat. Je begint om 07.00 uur met een strakke planning, maar dan komt er bijvoorbeeld een grote bestelling uit Japan en dan moeten we improviseren. Snel schakelen, flexibiliteit en samenwerken, dat vind ik elke keer weer een mooie uitdaging.”

De kwaliteit van het product staat altijd centraal bij Zonneheerdt Akkerbouwbedrijf. “Wij overleggen altijd met elkaar en formuleren doelen. Martin maakt de planning en stemt het met de medewerkers af. Ondertussen maak ik voor mijzelf ook deadlines, zo motiveer je elkaar”, vult Matthijs aan. Zowel Martin als Matthijs vinden structuur erg belangrijk: “De dag schoon beginnen en schoon eindigen, dat werkt zoveel plezieriger”, zegt de gedreven Matthijs. Naast structuur op de werkvloer vindt Martin het ook belangrijk om structuur te hebben in de relaties met de klanten: “Het is erg belangrijk om de verkoop in relatie tot de marketing op de rit te hebben. Eerst één klant goed bedienen om vervolgens naar de volgende klant te gaan. Half werk, daar doen wij niet aan. Wij spelen altijd in op de wensen van onze klanten”.
 
Zonneheerdt Akkerbouwbedrijf interview

Jannes Topper, de vader van Martin, zit ook aan de keukentafel te genieten van de lekkere verse koffie. “Ik help Martin elke dag nog met veel plezier. De kracht van het familiebedrijf is flexibiliteit. We kunnen met elkaar snel schakelen en bieden hoge kwaliteit. Als je daar niet op kan scoren, dan krijg je het moeilijk in deze branche. Ik ben trots op mijn zoon hoe hij het bedrijf heeft overgenomen.”, vertelt Jannes. Matthijs knikt mee en vult aan: “We houden met elkaar het tempo erin en dat zien onze klanten ook. Hoe druk we het ook hebben, we blijven altijd flexibel naar de klanten en de kwaliteit van het product staat altijd centraal.” Ook als Martin met vakantie is kunnen de zaken soepeltjes doorgaan: “Het voordeel is dat Matthijs het vak goed aanvoelt. Als ik even een paar dagen weg ben, staan mijn vader en Matthijs er alleen voor, maar ik ga altijd met een gerust gevoel weg en weet dat alles altijd goed komt.” Matthijs zegt: “Werken is voor mij hobby en de uitdagingen die het biedt maken het mooi en interessant. De samenwerking met HRpm bevalt hem ook goed: “Ik kan snel schakelen met Jan ter Maaten van HRpm en ik voel mij altijd serieus genomen. HRpm is een compacte organisatie, er is altijd persoonlijk contact en ze bieden praktische oplossingen. Ik zit hier prima op mijn plek!”

Kijk voor meer informatie over Zonneheerdt Akkerbouwbedrijf op: www.zonneheerdt.nl
 
Zonneheerdt Akkerbouwbedrijf logo
 
Delen: Facebook Twitter WhatsApp Email Google+ LinkedIn
@HRpmBV
13 Aug
WORD JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA?! 🤩Wij zijn voor onze locatie in Dronten op zoek naar een commercieel medewerker binn… https://t.co/klTYcB0D5v
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!