payroll-visual
Een kijkje achter de schermen bij..Karst-Jan Kooij
Karst-Jan Kooij
 
Vandaag staat Swifterbant op het programma. We gaan langs bij Akkerbouw en Pluimveehouderij Mts. Wijtvliet. Scholier Karst-Jan Kooij werkt via HRpm onder andere bij Wijtvliet en we gaan bij hem een ‘kijkje achter de schermen’ nemen.
 
Het familiebedrijf is in 1994 in Swifterbant gestart met akkerbouw en 1998 met kippen. In 2008 werd er een kippenstal bijgebouwd en telde de Mts. 25.000 kippen. We zitten aan tafel bij Liesbeth (moeder), Sjaak (vader), Anton (zoon), Karst-Jan (medewerker HRpm) en twee van de vier kleinkinderen. Het is een gezellig en gastvrij onthaal op erve Wijtvliet. Naast Anton hebben Liesbeth en Sjaak een dochter. Anton zit samen met zijn ouders in de maatschap en hij is getrouwd met Henriette. Samen hebben ze twee kinderen. De gehele familie gaat uiterst zorgvuldig om met de hygiënestatus van het bedrijf en neemt geen enkel risico. “Karst-Jan neemt de hygiënerichtlijnen ook serieus. Voor ons is dit de basis van een goede samenwerking”, geeft Anton aan. Karst-Jan is 18 jaar oud en zit in zijn derde jaar van De Groenhorst. Vorig jaar kwam hij stage lopen bij Mts. Wijtvliet. De moeder van Karst-Jan was gastouder van de kinderen van Anton en Henriëtte en zo kwam de bal aan het rollen. “De afwisseling van akkerbouw en kippen vind ik leuk. Ik heb in mijn stageperiode veel geleerd en dat doe ik nog steeds. De sfeer is hier altijd goed en ik vind het mooi dat ik multifunctioneel inzetbaar ben.” En zijn gedreven inzet werpt zijn vruchten af, want als de familie op vakantie is durven ze het zekeraan dat Karst-Jan in de toekomst de honneurs waarneemt van Mts. Wijtvliet. Een mooi compliment, vinden wij.
 
Op bezoek bij Karst-Jan Kooij
 
Anton en Karst-Jan zijn via Wilco Paauwe bij HRpm gekomen. Karst-Jan staat op de Payroll bij HRpm. Sjaak: “Met HRpm Payroll wordt je volledig ontzorgd. We hoeven zelf niet te letten op wet en regelgeving. HRpm neemt dit onderdeel van ons uit handen. Dit vinden wij ideaal en het bevalt ons prima. Ook tijdens de stageperiode vonden wij dat Karst-Jan een beloning verdiende en dit konden we ook eenvoudig regelen via HRpm.” Het is goed zichtbaar dat Karst-Jan volledig bij het team hoort. De gemoedelijkheid straalt ervan af en hij is niet bang om tegengas te geven en vice versa ook niet. Anton en Sjaak praten met Karst-Jan over het vakwerk, maar ook over de toekomst en motiveren hem in zijn schoolwerk en vervolgstappen. “Karst-Jan is soms een tikkeltje eigenwijs, maar vooral een gezelligheidsdier. Hij kijkt niet op de klok, werkt secuur en zet zich volledig in. Dit hebben we ook nodig. Hygiëne en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel”, zegt een gedreven Anton. Naast het werken bij diverse bedrijven, waaronder Mts. Wijtvliet vindt Karst-Jan mountainbiken en skiën leuk om te doen. “Lekker vrij de natuur in.” Tijdens werken vindt Karst-Jan contacten met diverse mensen gezellig en daarnaast heeft hij ook affiniteit met loonwerk. “Ik weet nog niet wat ik na mijn opleiding ga doen; doorstuderen of werken? Ik zie het wel en ga mijn gevoel achterna. Als alles goed gaat, moet ik hierna nog één jaar en dan gaan we de balans maar eens even opmaken. Eén ding is wel zeker. Karst-Jan is gek op trekkers. We lopen met hem richting zijn trekker van Mts. Wijtvliet én die heeft wel een hele bijzondere naam. Wat de naam is? Dat laten wij graag even in het midden, maar liefkozend is het zeker. Karst-Jan we wensen je succes op school en nog vele plezierige werkuren bij o.a. Mts. Wijtvliet. Maak er wat moois van!
 
 Een kijkje achter de schermen bij..Karst-Jan Kooij
 
 
 
 
Delen: Facebook Twitter WhatsApp Email Google+ LinkedIn
@HRpmBV
13 Aug
WORD JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA?! 🤩Wij zijn voor onze locatie in Dronten op zoek naar een commercieel medewerker binn… https://t.co/klTYcB0D5v
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!