payroll-visual
Een kijkje bij Hendriks Rabbit Farm
Een kijkje bij Hendriks Rabbit Farm
Mark (35) en Miranda (35) Hendriks zijn samen 7 jaar geleden de konijnenhouderij ‘Hendriks Rabbit Farm’ in de buurt van Raalte begonnen. De plek die zij destijds kochten, was landbouwontwikkelingsgebied waar nog niets stond. Door gedrevenheid en ondernemerschap staat er nu een bedrijf waar 1800 moederdieren worden gehouden. Omdat er op de drukke momenten gebruik wordt gemaakt van medewerkers van HRpm, mogen wij een kijkje nemen op hun bedrijf!
 
Mark: “Na het afronden van mijn MBO opleiding Veehouderij heb ik 8 jaar lang als rundveevoorlichter gewerkt bij Agrifirm. Miranda en ik woonden in Zwolle en tijdens onze loopbaan heeft het altijd gekriebeld om voor ons zelf te beginnen. Toen dit perceel ons opviel, hebben we ons plan aan de bank voorgelegd waardoor we, na aankoop, met de bouw van de schuren konden starten. Twee jaar na de bouw van eerste twee schuren, hebben we dit aantal kunnen verdubbelen. Wel heeft de bouw van ons huis wat langer geduurd; 3 jaar na de verdubbeling van de schuren werd deze opgeleverd.” Mark en Miranda wonen hier nu met veel plezier samen met hun twee kinderen Thijs (2) en Roos (1). “Naast mijn betrokkenheid bij onze konijnenhouderij, werk ik als controller bij Nutreco” vertelt Miranda.
 
“Onze afzet gaat grotendeels naar België toe. Eens per 3 weken worden de konijnen die groot genoeg zijn opgehaald. Elke productiecyclus hebben we de uitdaging om met zo weinig mogelijk antibiotica en met behoud van dierenwelzijn het beste uit het dier te halen. Het resultaat hiervan zien we dan terug in de kilo’s die wij afleveren. We hebben wel eens last gehad van dierorganisaties, welke tegen de productie van konijnen voor vlees zijn. Wat zij vaak niet door hebben is dat wij wel om onze dieren geven; wij worden echt niet gelukkig van veel uitval of een slechte dracht. Ook is het werken in een hygiënische omgeving voor ons heel belangrijk.”
 
Op de vraag waar zij het meest trots op zijn komt een snel antwoord: “De hele weg naar de bouw van ons bedrijf en de groei die wij in de eerste jaren hebben gehad kijken wij wel met trots op terug. We zijn een goed team samen,” gaat Miranda verder, “de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie HBO Bedrijfseconomie heb ik goed kunnen toepassen toen wij de plannen voor het opstarten van ons bedrijf maakten. Ook nu, tijdens de bedrijfsvoering, is het handig dat ik deze achtergrond heb.”
 
Tijdens de drukke momenten worden er medewerkers van HRpm ingeschakeld om te helpen met de werkzaamheden. Er zijn elke ronde twee piekmomenten, bij de eerste moet er gespeend worden, jongen geteld, konijnen leveren en daarna moeten de hokken schoongespoten worden. Tijdens de tweede drukke periode moeten de jongen op aantal gelegd worden en worden de moederdieren geïnsemineerd. “Via HRpm krijgen we altijd enthousiaste mensen. De kunst om de juiste mensen de juiste werkzaamheden te laten verrichten hebben zij goed door.” De medewerkers die bij Hendriks Rabbit Farm aan de slag gaan weten dat er hard gewerkt moet worden, maar dat gezelligheid net zo belangrijk is!
Delen: Facebook Twitter WhatsApp Email Google+ LinkedIn
@HRpmBV
13 Aug
WORD JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA?! 🤩Wij zijn voor onze locatie in Dronten op zoek naar een commercieel medewerker binn… https://t.co/klTYcB0D5v
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!