payroll-visual
Inlenersbeloning nogmaals toegelicht
De afgelopen periode kregen wij een aantal vragen met betrekking tot de uitbetaling van toeslaguren op zon- en feestdagen. Als uitzendbureau en payroller zijn wij verplicht om de inlenersbeloning na te leven. Deze is in 2015 in het leven geroepen om flexibele krachten dezelfde rechten te geven als vast personeel, met name in de vorm van het salaris. Deze rechten staan meestal vermeld in de overkoepelende cao die voor de branche geldt. Wij hanteren daarom te allen tijde de bepalingen uit de cao waarin uw bedrijf de bedrijfsactiviteiten verricht. Om een juiste inschatting te kunnen maken, vragen wij u daarom ook altijd om ons informatie te verstrekken over de cao die u hanteert en wat de aard van de werkzaamheden zijn.
 
Onder de inlenersbeloning vallen de volgende componenten:
  1. De juiste inschaling van het uurloon (conform de juiste functiegroep en het juiste functiejaar)
  2. Juiste toepassing van de ADV dagen (indien van toepassing)
  3. Hanteren van de periodieke loonsverhogingen
  4. Hanteren van de initiële loonsverhogingen
  5. Hanteren van de juiste onkostenvergoedingen (reiskosten, kilometervergoeding, etc.)
  6. Hanteren van de juiste toeslagen
Het kan dus voorkomen dat een uitzendkracht bij verschillende opdrachtgevers andere beloningsvoorwaarden heeft. Wilt u weten welke voorwaarden bij uw branche en cao gelden, dan informeren wij u graag!
Delen: Facebook Twitter WhatsApp Email Google+ LinkedIn
@HRpmBV
13 Aug
WORD JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA?! 🤩Wij zijn voor onze locatie in Dronten op zoek naar een commercieel medewerker binn… https://t.co/klTYcB0D5v
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!