payroll-visual
Interview met Peter Feunekes
 
  • Naam: Peter Feunekes
  • Leeftijd: 24 jaar
  • Woonplaats: Wedderveer en Biddinghuizen
  • Beroep/studie: Student CAH Vilentum Dronten
  • Hobby’s: Met trekkers en auto’s bezig zijn
 
Waar komt jouw passie voor de agrarische sector vandaan?
“De werkzaamheden die in de agrarische sector gedaan worden vind ik mooi om te doen. Van het land klaarleggen tot en met het oogsten. De pieken die deze werkzaamheden met zich meebrengen trekken mij op de een of andere manier aan. Het is geen 9 tot 5 uur gebeuren in deze sector. Daarnaast vind ik het ook fijn dat je veel buiten bent. Dat komt goed uit, want ik ben totaal geen binnen mens.”
 
Je werkt nu ruim vier jaar voor HRpm. Waar ben je nu mee bezig? 
“Op dit moment ben ik 3 à 4 dagen aan het werk. De laatste tijd veelal sloopwerkzaamheden bij een renovatie van een hotel. Op de vrijdag gaan we altijd braaf met een opdracht voor school bezig en vervolgens in de weekenden thuis aan het werk. Tijdens de agrarische werkzaamheden, zoals de oogstwerkzaamheden, vervalt school een beetje en wordt er fulltime gewerkt. Tot op heden bevalt mij dit allemaal goed. Via HRpm kom je op verschillende adressen en leer je elke keer weer nieuwe mensen kennen. Op elk adres leer je wel weer iets bij. De afwisselende werkzaamheden buiten de piektijden in de agrarische sector geven je ook de kans om ervaringen op te doen in andere sectoren. En het mooie van HRpm is ook als er zich een probleem voordoet, wordt er direct naar gekeken hoe dit zo snel mogelijk opgelost kan worden.”
 
Wat vind je de allerleukste werkzaamheden, Peter?
“Dat is toch wel uien rijden en met een wortelwagen op stap. Met uien rijden wordt er meestal stevig doorgetrapt en zoveel mogelijk op de kieper geladen, en elke keer weer proberen om de kieper van voor tot achter mooi vol te krijgen. Met het wortelrooien moet je tegelijkertijd op verschillende dingen letten, wat het werk spannend houdt. Ik hoop dat mijn loopbaan zich voorzet in de agrarische sector in Nederland, maar als het in een land als Canada zou worden, dan zou ik hier zeker niet rouwig om zijn. Ik denk dat er in de agrarische sector de komende jaren steeds verdere ontwikkelingen in de technologie te zien zullen zijn, waardoor machines nog preciezer ingezet kunnen worden. De laatste nieuwtjes lees ik vaak op internet of in vakbladen, ook hoor je vaak via-via het laatste nieuws uit de sector.”
 
Interview met Peter Feunekes
Delen: Facebook Twitter WhatsApp Email Google+ LinkedIn
@HRpmBV
13 Aug
WORD JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA?! 🤩Wij zijn voor onze locatie in Dronten op zoek naar een commercieel medewerker binn… https://t.co/klTYcB0D5v
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!