payroll-visual
Nieuwsgierig waar de medewerkers van HRpm onder andere worden ingezet?
Dirk-Jan van Horssen
Nieuwsgierig waar de medewerkers van HRpm onder andere worden ingezet? Tijd om op pad te gaan naar een van onze klanten. We mochten langs komen bij Dirk-Jan van Horssen (25), locatiemanager van Varkens KI Nederland in Heerde en Heino. Hij is verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zijlen op deze locaties. Daarnaast werkt hij ook mee in de productie en maakt hij technische beslissingen. Onze medewerkers voeren diverse werkzaamheden uit in het lab; leuk om daarom meer over dit bedrijf te weten te komen!
 
Varkens KI Nederland is een zusterbedrijf van Topigs Norsvin, een zeer innovatieve varkensfokkerijorganisatie. Varkens KI Nederland is een productie- en distributiebedrijf waar sperma wordt geproduceerd van vele verschillende beren. Het sperma wordt gekocht door een zeugenhouder, hij bestelt dit voor de productie van opfokzeugen en voor de productie van vleesvarkens.. Het bestelde sperma wordt binnen 1 dag na de vangst bezorgd bij de zeugenhouder, hij ontvangt het product in een tube.
 
De locatie van Varkens KI in Heerde is in 2009  gebouwd. Er is voor deze locatie gekozen omdat er in de omgeving nog geen k.i.-stations en varkensbedrijven aanwezig waren. Hierdoor kan een hoge biosecurity gegarandeerd worden.  Op dit moment worden er circa 320 beren in Heerde en 190 in Heino gehouden. De beren liggen hier op zaagsel in de hokken. Het sperma wordt gevangen in een put, de beer wordt aangesloten op een apparaat waardoor het sperma automatisch kan worden gevangen. Het sperma van de beren wordt geclassificeerd in verschillende niveaus, zo is er bijvoorbeeld een klasse ‘excellent’; sperma van excellent beren zorgt voor meer genetische vooruitgang dan sperma van beren uit de basis groep. Ook het lab is uitgerust met de modernste technieken op het gebied van productie en verwerking. De locatie in Heerde is daarmee niet alleen de grootste productielocatie van Europa, maar ook de modernste.
 
Het bedrijf is een zogenoemd SPF-bedrijf, wat betekent dat het bedrijf vrij is van meerdere specifieke pathogenen. Eén van deze pathogenen is  het PRRS-virus. Dit virus komt tot uiting bij de zeugen, met als kenmerken het verwerpen, vroeggeboorte en een hoge biggenuitval.
 
De ambitie van Varkens KI Nederland is om te groeien zowel in kwantiteit als in de kwaliteit van het sperma wat zij leveren, zodat zij de klanten een maximale genetische vooruitgang kunnen bieden. “Ik wil hier graag aan bijdragen door Topigs Norsvin wereldwijd uit te dragen en er met het team, alles aan doen om een topproduct te kunnen leveren”, vult Dirk-Jan aan. Wel merken zij dat de varkenssector een moeilijk maatschappelijk imago heeft. Dirk-Jan: “Wij proberen zo veel mogelijk in zaken te innoveren waar de maatschappij belang bij heeft, zoals een hogere bigoverleving of een betere voederconversie, wat leidt tot een lagere uitstoot van CO2. Ook gaan wij bewust om met het dierwelzijn, de hokken van onze beren in Heerde zijn daarom voorzien van zaagsel.”
 
“Er zijn bij ons een aantal vaste medewerkers in dienst, daarnaast werken wij met flexibele krachten” vertelt hij. Deze flexibele krachten regelt Dirk-Jan bij HRpm. Wat hij erg aan deze samenwerking waardeert zijn de korte lijnen in het contact: “de verloning van een nieuwe medewerkster, die als bijbaan bij ons kwam werken, was snel geregeld bij HRpm.” Ook is hij erg tevreden over de uitzendmedewerkers. “Ze weten bij de planning elke keer de juiste persoon bij het juiste werk te plaatsen”, vindt Dirk-Jan. Onze uitzendkrachten doen met name werk in het lab bij Varkens KI. Daarnaast worden zij ook ingezet voor het beoordelen en verwerken van de gevangen sperma. “Wat wij belangrijk vinden aan nieuwe medewerkers is niet direct dat zij veel weten of al werkervaring in deze sector hebben, maar wel zien wij graag dat iemand leergierig is en een echte teamplayer. Wij zijn erg bereid om onze medewerkers nieuwe dingen te leren.”
 
Op de vraag wat Dirk-Jan het leukste vindt aan zijn werk antwoordt hij: “Het enerzijds werken met mensen en anderzijds met dieren maken mijn functie erg divers. Ik houd er wel van dat hierdoor geen dag hetzelfde is. Ook kan ik in mijn werk goed mijn passie voor de fokkerij kwijt; ik probeer de lat altijd zo hoog mogelijk te leggen.” Het is mooi om te zien dat er zulke gepassioneerde mensen aan het werk zijn bij Varkens KI Nederland, dit heeft duidelijk een positieve invloed op het functioneren van alle medewerkers!
Delen: Facebook Twitter WhatsApp Email Google+ LinkedIn
@HRpmBV
13 Aug
WORD JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA?! 🤩Wij zijn voor onze locatie in Dronten op zoek naar een commercieel medewerker binn… https://t.co/klTYcB0D5v
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!