payroll-visual
Op bezoek bij BBM Interieurbouw

BBM Interieurbouw in Renswoude (provincie Utrecht)

 
Als we 8 augustus aankomen bij BBM Interieurbouw zwaait eigenaar Bert van den Bruinhorst met een vriendelijk gezicht de deur van de opslaghal open. Eenmaal binnen in deze grote hal zien we allerlei karren met hout en stellages klaarstaan. Bert handelt nog snel een telefonisch klantgesprek af en zegt: “Deze karren vol stellages gaan morgen naar de ‘oude V&D-panden’ oftewel naar de nieuwe warenhuizen Hudsons Bay”…
 
Op een grote tekening staat precies aangegeven welke stellages de klant (in dit geval kledingmerk G-star) wil hebben voor de shop in Hudsons Bay Zwolle. Bert: “G-Star is ,naast bedrijven als Etos en Sligro, een van onze vaste klanten. Zij zetten ons (wereldwijd) in om nieuwe winkelinterieurs voor ze te installeren, waarbij ze zelf het materiaal en de installatietekening verzorgen. Naast winkels bedienen we ook banken, musea, hotels en kantoren. Misschien heb je bij een tankstation langs de snelweg weleens een mooie wc ruimte gezien met posterbehang, muziek en een luxe uitstraling van 2theLoo. Deze zijn ook allemaal door ons ingericht!”.
 
Al pratend lopen we naar de eerste verdieping en nemen we plaats in een ruime keuken met eettafel. “In deze keuken is iedere vrijdag een gezellige borrel als alle installateurs van hun klus terugkomen” vertelt Bert lachend. “Dan gaat de frituur aan en is het even tijd voor ontspanning.”
 
Op bezoek bij BBM Interieurbouw
 
Op en top familiebedrijf
Bert is zijn leven lang al interieurbouwer. In 2003 kreeg hij de kans om een deel van het bedrijf waar hij werkte over te nemen en BBM op te richten. Destijds kon hij zijn draai niet helemaal vinden als projectleider en deze doorstart, bleek achteraf gezien heel succesvol te zijn.
 
“Over drie jaar wil ik het stokje vol vertrouwen overdragen aan twee van mijn zonen”, vertelt Bert.
 
Deze twee zonen, Dirk en Gerben genaamd, werken inmiddels al een tijd in het bedrijf en ook vrouw Janneke verricht de nodige hand- en spandiensten. Een schoondochter is verantwoordelijk voor de administratie en de planning. Daarnaast hebben ze tien gespecialiseerde monteurs in dienst die het mooi vinden om de wereld over te gaan. Volgens Bert is het personeel enorm gedreven. “Sommigen willen zelfs op hun vakantie gebeld worden als er weer een mooie klus aankomt. Ze komen dan gewoon terug omdat ze het zo leuk vinden om te doen”.
 
Samenwerking met HRpm
BBM werkt vaak samen met HRpm om deskundig en flexibel personeel te werven: “We hebben  per week ongeveer tien uitzendkrachten via HRpm aan het werk. Dan reken ik de grote pieken bij een partij als Sligro even niet mee. De uitzendkrachten komen alleen via HRpm bij ons binnen en worden voor 1 à 2 dagen per week verspreid door het land ingezet”. Volgens Bert hebben ze vooral behoefte aan een gemotiveerde en flexibele uitzendkracht die goed is met zijn handen. “Dit is echt handjeswerk en we merken dat HRpm als geen ander begrijpt welke werkmentaliteit daarvoor nodig is. Met HRpm hadden we al meteen vanaf het begin een goede klik en het is makkelijk schakelen met Jan, Wilco en Bart”. Volgens Bert kan hij op HRpm bouwen. “Medewerkers komen opdagen en zijn bijna nooit te laat.” HRpm is andersom blij met een opdrachtgever als BBM. Soms heeft Bert wel 40 à 50 uitzendkrachten nodig voor een klus. “Bij een klus in Sittard en Rotterdam hebben we voor het gemak een touringcar ingezet. Dit is ten eerste heel gezellig, maar vooral ook heel praktisch omdat we dan zeker weten dat iedereen tegelijk aankomt. We willen ook een goede werkgever zijn voor die jongens. Dat zit ‘m in kleine dingen. Bij die klussen in Sittard en Rotterdam zijn ze  bij aankomst getrakteerd op een snack, dat is vaak nét dat stukje waardering waardoor iemand zich welkom voelt.”
 
Mooi verhaal
Bert vertelt dat niet iedere klant blij was met de inzet van flexibel personeel. “Bij één klant waren ze alleen maar mannelijke interieurbouwers gewend. Ik leverde hen de eerste keer een goed team met ook een aantal dames. Deze klant belde mij vervolgens boos op en vroeg wat hij nu geleverd had gekregen. Dit waren ze niet gewend en ze wilden alleen mannen. Na een goed gesprek zagen ze in dat vrouwen dit werk juist heel goed kunnen doen en uitermate geschikt zijn als coördinator”. Bert zegt vervolgens:
“Weet je wat het mooie is, er komen bij een klus altijd studenten bovendrijven die de kar trekken op de locatie. Dit zijn over het algemeen echt de mensen met de werkersmentaliteit die ze van huis uit meegekregen hebben. Ze overzien het geheel en weten van aanpakken”.
 
Schapenkeuren
Naast het vak van interieurbouwer heeft Bert een bijzondere passie: schapen keuren. Hij woont tussen de weilanden in Renswoude en we concluderen lachend dat hij met deze hobby ook een agrarisch raakvlak met HRpm heeft. Uiteindelijk sluiten we ons bezoek af met een rondleiding door het pand. Tijdens deze wandeling spat Berts enthousiasme voor het vak er weer vanaf. Wat ons betreft is het duidelijk: BBM is een fijne werkgever, met oprechte passie voor zijn vak!
 
Enthousiast geworden? Bel of mail met HRpm en wie weet hebben wij binnenkort een leuke vacature voor je bij dit bedrijf!
 
BBM interieurbouw
Delen: Facebook Twitter WhatsApp Email Google+ LinkedIn
@HRpmBV
13 Aug
WORD JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA?! 🤩Wij zijn voor onze locatie in Dronten op zoek naar een commercieel medewerker binn… https://t.co/klTYcB0D5v
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!