payroll-visual
Op bezoek in Britsum

Britsum

In het noorden van Friesland, bij de plaats Britsum, runnen Gerrit en zijn vrouw Rennie de Boer-Klaver een melkveebedrijf. Sinds twee jaar is hun zoon Jelmer aan de maatschap toegevoegd. Op de dag van ons bezoek mochten de koeien voor het eerst dit jaar weer naar buiten: een prachtig gezicht!
 
Het bedrijf is sinds 1880 eigendom van de familie de Boer. Via de overgrootvader van Gerrit is de traditionele kop-hals-rompboerderij doorgegeven aan de volgende generaties. Destijds stonden er 25 vleeskoeien in de stal. Door het bouwen van een nieuwe schuur in 1990 telt het bedrijf nu 100 Holstein-Friesian koeien. Deze koeien worden gemolken in een 2x9 50 graden melkstal. In 2012 zijn er 120 zonnepanelen op de nieuwe schuur gelegd zodat het bedrijf zichzelf kan voorzien van energie.
 
“We voeren veel werkzaamheden zelf uit, daarom beschikken wij over een redelijk groot eigen machinepark. Op het gebied van grondverzet laten we alleen het frezen en spitten door een loonwerker doen, ook het balenpersen laten wij doen”, vertelt Gerrit. “De grote van ons machinepark brengt veel onderhoud met zich mee, maar het sleutelen aan machines is iets wat ik graag doe. De koeien krijgen zomerstalvoeder vanaf begin april, dit kan wel 7 maanden of langer vanaf de eerste snede. Om dit voor zo’n lange periode te kunnen doen hebben we ons land goed gedraineerd en hebben de banden van onze trekker en machines een luchtdrukwisselsysteem. Hiermee kunnen we de druk in de banden aanpassen waardoor we makkelijker het land op kunnen als het nat is.”
 
Twee keer per week komt er een Wajong medewerker bij familie de Boer-Klaver langs om met diverse werkzaamheden mee te helpen. “Het is mooi om te zien hoe deze jongen zijn draai op ons bedrijf heeft gevonden, hij heeft heel goed technisch inzicht”, geeft Gerrit aan. Elke zaterdag krijgen zij hulp van een student HBO melkveehouderij in Leeuwarden. Voor de verloning hiervan wordt gebruik gemaakt van de payroll van HRpm. “Door het gebruiken van de payroll hoeven wij ons niet bezig te houden met de loonadministratie van onze werknemer. Omdat HRpm alles rondom de loonadministratie voor ons regelt, hebben wij hier geen gedoe van. Onze medewerker is ook heel tevreden over deze service. Hij krijgt op tijd betaald en zijn toeslagen en andere rechten zijn goed geregeld!”
Delen: Facebook Twitter WhatsApp Email Google+ LinkedIn
@HRpmBV
13 Aug
WORD JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA?! 🤩Wij zijn voor onze locatie in Dronten op zoek naar een commercieel medewerker binn… https://t.co/klTYcB0D5v
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!