payroll-visual
Op de koffie bij Carolien en John Meijering

“Door onze biologische winkel kunnen wij goed inspelen op de wensen en behoeften van onze klanten”

Op de koffie bij Carolien en John Meijering
 
Groente en fruit, 100% biologisch en vers van het land? Dan zit je bij Bio Erf17 in Dronten goed. We gaan op deze zonnige winterdag op de koffie bij Carolien en John Meijering. Via HRpm verlonen zij oproepkrachten
en seizoenmedewerker Maarten Schröder. We zijn benieuwd hoe de samenwerking bevalt! 

Carolien en John zijn allebei opgegroeid op het platteland. Sterker nog: ze waren praktisch buurmeisje- en jongen van elkaar. En nu, héél wat jaren verder, zijn ze samen verantwoordelijk voor hun biologische landbouwbedrijf van ruim 65 hectare. In 2009 nam het enthousiaste en ondernemende stel het bedrijf van de vader van John over. Carolien werkte op dat moment nog in de toeristische branche, maar concludeerde dat een onregelmatige leidinggevende baan, een boerderij en kinderen niet de ideale combinatie was. “Mijn baan heb ik toen opgezegd. Om toch klantenbinding te houden, ben ik gestart met onze boerderijwinkel.” Carolien en John hebben samen twee kinderen: Joep (6 jaar) en Tim (9 jaar). John vertelt: “Joep is al een echte boer. Je merkt nu al dat hij oog voor detail heeft voor het boerenleven. Ze genieten allebei van het buitenleven. ” Als je rondkijkt op het erf, hebben de jongens daar ook alle ruimte voor. In de tuin is een mooie speelattractie gecreëerd en staan de tractor tjes netjes opgesteld. Bovendien zorgt trouwe viervoeter Denzel ook voor de nodige animatie. “Het zou hartstikke leuk zijn als een van de jongens het bedrijf later gaat overnemen. Het zou dan de vierde generatie worden, maar het is zéker geen moeten bij ons. Ze krijgen alle vrijheid om zelf te ontdekken waar hun passie ligt”, vult Carolien aan.

Samenwerking
De taakverdeling bij huize Meijering is goed merkbaar. John is verantwoordelijk voor de productie van de biologische teelt en relatiebeheer en Carolien is verantwoordelijk voor alle administratieve taken en de boerderijwinkel. “Door onze biologische winkel kunnen wij goed inspelen op de wensen en behoeften van onze klanten. We kunnen zien wat de populaire producten zijn en kunnen dit vervolgens doorvoeren in onze teelt. Uiteindelijk is dat toch wat je wilt: kwalitatieve producten en tevreden klanten”, zegt Carolien. De klanten van Bio Erf17 komen uit het hele land. Het is een heel divers publiek. Carolien vervolgt: “Mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in waar een product vandaan komt en dat willen we ze ook graag laten beleven.” De slogan van het bedrijf zegt het al: beleef de smaak. Ook op de website staat beleving van Biologisch Landbouwbedrijf Meijering centraal. Met twee jonge kinderen en een dynamisch bedrijf is extra mankracht noodzakelijk voor de piekmomenten. Via-via zijn Carolien en John in aanraking gekomen met HRpm. Seizoenmedewerker Maarten heeft al drie seizoenen op het landbouwbedrijf gewerkt en daarnaast schakelen ze oproepkrachten via HRpm in. “We vinden het belangrijk dat er een gezonde klik is tussen werknemer en werkgever, vanuit daar gaat het werkproces vanzelf. Als er geen klik is werkt het voor ons niet. Daarnaast is het een mooie bijkomstigheid als het ook klinkt met onze kinderen. Joep en Tim vinden bijvoorbeeld Maarten helemaal fantastisch. Daar genieten wij dan ook van”, zegt Carolien glimlachend. John vult aan: “Maarten studeert momenteel bouwkunde en komt van de boerderij. De klik was er meteen. Het mooie is dat ik ook van hem leer. Ik ben van nature best vrij, maar door samen te werken heb ik ook geleerd om structuur aan te brengen. Een mooie win-winsituatie. Wat ik prettig vind aan HRpm is dat zij jonge jongens (van de HAS) hebben die echt willen werken. Als we een piek hebben, bijvoorbeeld met de oogst, dan is het al een hele geruststelling dat je een jongen op de trekker hebt zitten die ook écht trekker kan rijden. Door vertrouwen in je personeel te hebben, kun je op elkaar bouwen en creëer je een mooie samenwerking.”

Toekomstgericht
Carolien en John zijn zich er van bewust dat ze snel moeten kunnen schakelen in de biologische sector. Carolien: “Je moet er zijn wanneer de kansen er zijn. Uitjes plannen met vrienden kan hierdoor niet altijd. Uiteraard gaan we wel op vakantie hoor, dan hebben we Maarten als back-up.” Het jonge stel is leergierig en vindt het leuk dat ze van concullega’s kunnen leren middels kruisbestuiving over nieuw gewas. “We maken een vijfjarig plan en houden dat als leidraad. De grootste bedreiging is ieder jaar het weer. Het is de kunst om daar goed mee te dealen. Er zit zat ruimte in de markt. We zouden graag de lijntjes wat korter willen krijgen. Momenteel zitten er zoveel schalen tussen. Dat is bijna zonde voor de producten”, besluit John. Op de vraag waar het bedrijf onderscheidend in is, kijken Carolien en John met gepaste terughoudendheid elkaar aan. Carolien komt vervolgens met een mooi pleidooi: “We zijn als familiebedrijf bescheiden, nuchter en echte doeners. Ons grootste geluk zijn onze kinderen. Daarnaast hebben we door de jaren heen een flink netwerk opgebouwd. Wij geloven in geven en nemen. Elkaar handel gunnen vinden wij dan ook meer dan normaal.”
 
Carolien en John Meijering
 
Bekijk de website van Biologisch Landbouwbedrijf Meijering via www.bioerf17.nl
 
Delen: Facebook Twitter WhatsApp Email Google+ LinkedIn
@HRpmBV
13 Aug
WORD JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA?! 🤩Wij zijn voor onze locatie in Dronten op zoek naar een commercieel medewerker binn… https://t.co/klTYcB0D5v
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!