payroll-visual
Op de koffie bij de familie Seesink
familie Seesink
Gerjo (46) en Karin (46) Seesink runnen een melkveebedrijf in Angerlo. Een paar dagen per week is Emiel (20) ook werkzaam op het bedrijf. Hij zit in het laatste jaar van zijn BBL opleiding melkveehouderij op het  MBO in Barneveld. De verloning van Emiel wordt geregeld door HRpm, daarom nemen wij een kijkje bij dit bedrijf.
 
Gerjo heeft na zijn opleiding veehouderij in Dronten een studie gevolgd in de richting van zoötechniek aan Wageningen University and Research. Hij specialiseerde zich hier in veevoeding. “Na mijn opleiding in Wageningen ben ik aan de slag gegaan bij een voorganger van het huidige ForFarmers. Daar heb ik een functie als veevoederadvisieur vervuld”, vertelt Gerjo. Zijn vrouw Karin heeft ook in Wageningen gestudeerd, na het afronden van haar opleiding aan de HAS in Den Bosch. Een baan bij Flynth volgde, waar zij 12 jaar werkzaam is geweest. Het bedrijf wat zij momenteel runnen is in 2002 overgenomen van de ouders van Karin. Zij wonen hier met hun 3 jongens van 8, 12 en 14 jaar. De ouders van Gerjo hadden ook een melkveebedrijf. In 2009 is op het huidige bedrijf een nieuwe stal gebouwd en zijn de veestapels samengevoegd. Wel wordt bij de ouders van Gerjo het jongvee nog gehouden. “In de toekomst zouden we graag op onze eigen locatie een nieuwe kalverstal bijbouwen en de oude ligboxstal ombouwen, zodat we het grotere jongvee zelf kunnen houden.”
 
De stal van de familie Seesink is geschikt voor 150 melkkoeien, maar door nieuwe wet- en regelgeving staan er op dit moment 125 koeien in. Het mooiste werk vinden Gerjo en Emiel het melken van de koeien, dit gebeurt in een 18 stands swing-over melkstal. “Tijdens het melken heb je goed zicht op de koeien, dan kan je de gezondheid van het dier mooi in de gaten houden en zie je de melkgift. De eerst melkbeurt is om 6:15, dan komen ze allemaal voorbij en kun je ze goed bekijken,” verteld Gerjo. Emiel vult daarop aan: “Het melken in deze stal werkt ook gewoon heel fijn. Ik heb meerdere melksystemen ervaren, maar in deze sta ik het liefst. Daarnaast vind ik het koeien scheren, wat altijd eind oktober gebeurt als de koeien niet meer buiten komen, leuk om te doen. Verder doe ik ook graag andere klusjes waarbij je snel resultaat kunt zien, zoals schilderen.”
 
Op het bedrijf wordt gestreefd naar een hoge voederefficiëntie. “We proberen zo veel mogelijk melk te produceren per kilo droge stof ruwvoer. De voeding van de koeien bestaat daarom uit veel ruwvoer en weinig krachtvoer. Als er krachtvoer bijgegeven wordt, letten we er wel op dat dit de juiste is,” legt Gerjo uit. “Het is mooi om te zien als dit lukt, zeker met de telkens veranderende regelgeving welke wij allemaal hebben toegepast op ons bedrijf,” vult hij aan.
 
Emiel krijgt veel verantwoordelijkheid op het bedrijf van Gerjo en Karin, zo heeft hij het bedrijf gerund toen zij met vakantie waren. “Iedereen die hier aan het werk is, is fanatiek en vind het leuk om hard te werken. We hebben ook aardig dezelfde interesses wat ook bijdraagt aan een goede klik. Wij hadden vroeger zelf ook een melkveebedrijf thuis, maar dat is helaas gestopt. Wel hebben we nog 30 zoogkoeien, wat ik later graag zou willen uitbreiden. Het terugfokken van de donkerrode ouderwetse MRIJ is waar mijn passie ligt,” vertelt Emiel enthousiast.
 
“Omdat Emiel bij ons kwam werken voor zijn opleiding, vroegen wij aan hem via wie hij verloond wilde worden. We kenden beiden Wilfred al lang, daarom voelde het goed om dit via HRpm te doen,” legt Gerjo uit. Emiel vervolgt: “Het doorgeven van de gewerkte uren gaat makkelijk via internet en Wilfred is heel goed bereikbaar.” Gerjo gaat verder: “Als ik een vraag had over bijvoorbeeld de subsidie voor een stageplaats of het verantwoorden van de uren, heb ik de dag na mijn belletje al een overzicht in huis. Makkelijk! Als ik bel voor andere zaken, staat hij kort daarna al bij mij op het erf en worden problemen opgelost. Ik merk ook dat de overdracht tussen de collega’s erg goed is, wanneer ik contact op neem met het kantoor weten ze vaak gelijk waar het over gaat.”
 
Wij wensen de familie Seesink en Emiel veel succes en plezier met het voortzetten van het familiebedrijf, bedankt dat we een kijkje mochten nemen!
Delen: Facebook Twitter WhatsApp Email Google+ LinkedIn
@HRpmBV
13 Aug
WORD JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA?! 🤩Wij zijn voor onze locatie in Dronten op zoek naar een commercieel medewerker binn… https://t.co/klTYcB0D5v
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!