payroll-visual
Op de koffie bij Mts. Pierik in Ruurlo
Op de koffie bij Mts. Pierik in Ruurlo
 
Op een zonnige voorjaarsdag gaan we op de koffie bij Mts. Pierik in Ruurlo. De familie Pierik heeft een zeugenhouderij met een hoge gezondheidsstatus (SPF) welke in 2016 naar 1560 zeugen is opgeschaald. Er is een bijzondere prestatie geleverd op het bedrijf van de familie Pierik, omdat ze de afgelopen periode meer dan 35 biggen p/zeug hebben gespeend én daar heeft Kim Nieuwenhave, medewerkster varkenshouderij bij HRpm, een belangrijke rol ingespeeld.
 
Via mooie landweggetjes arriveren we op het nette erf van de familie Pierik, waar volop bedrijvigheid is. Er is een schuur in aanbouw (juli/augustus gereed), vader (Bart), zoon (Jasper) en medewerkster Kim zijn ijverig aan het werk in de schuren, hond Nora huppelt vrolijk in het rond en binnen is Sanne, de vriendin van Jasper, daarnaast ook werkzaam als begeleidster in de gehandicaptenzorg en in de Intratuin in Lochem, al druk bezig met het voorbereiden van een lekkere lunch voor alle harde werkers. Warm en gezellig welkom in Ruurlo!
 
Het is lunchtijd! Iedereen schuift aan de grote keukentafel en de humor zit er goed in. De ene na de andere grap rolt over de tafel. Zelfs bij ons rollen de tranen over de wangen. Ondertussen schept Sanne iedereen een gebakken ei op en wordt het een mooie mix van werkoverleg, lachen en eten.
 
Mts. Pierik is in 1984 begonnen met een kippen en kalverbedrijf. Het was destijds een betaalbare prijs om hier mee te starten, daarna zijn ze overgestapt naar de varkenshouderij en zijn ze op de nieuwe locatie met 620 zeugen gestart. “Je moet eerst wat verdienen, voordat je iets kunt uitgeven”, geeft Jasper terecht aan. De familie Pierik is verdeeld in twee sectoren: onderwijs en agrarisch. Vader (62 jaar), moeder (60 jaar) hebben 3 dochters en 1 zoon. “Mijn vrouw is onderwijzeres en al mijn drie dochters zijn ook in het onderwijs beland. Jasper en ik zijn varkenshouders, mooi toch? Uiteraard is mijn vrouw ook actief binnen het bedrijf. Het is een mooi team samen”, zegt de goedlachse Bart. De familie Pierik heeft kwaliteit hoog in het vaandel. Ze onderscheiden zich met de gezondheidsstatus en goede technische resultaten. Jasper: “De komende tijd willen we zorgen voor stabiliteit en het bedrijf finetunen. We vinden continuïteit erg belangrijk en zorgen voor gezonde kwaliteitsbiggen.”
Kim Nieuwenhave werkt via HRpm voor de familie Pierik. “Eerst heb ik hier een jaar stage gelopen en daarna doorgerold naar een fulltime baan. Dit scheelde Jasper en Bart een hoop inwerken en ik kon direct aan de slag. Mijn taken zijn onder andere: kraamstal voeren, controles, drachtstal helpen en behandelen biggen. Ik vind het mooi dat iedereen hier met passie werkt. De kracht van Mts. Pierik is de hygiëne/gezondheid en iedereen heeft vaste taken. Het is echt teamwork.”
 
Kim heeft op haar ouderlijk huis koeien en hoopt dat ze dit in de toekomst kan overnemen met haar vriend. Daarnaast voetbalt Kim graag en heeft ze nog een bijzondere hobby: koe rijden. “Twee jaar geleden bedacht ik dat het mij wel leuk zou lijken, dus ik dacht ik ga het gewoon doen. Het was een soort van challenge met kameraden. Ik vind dat gewoon mooi en ik houd wel van een beetje uitdaging”, zegt de stoere Kim. Mts. Pierik heeft de afgelopen periode prachtige speenaantallen bereikt en volgens Jasper en Bart heeft Kim een groot aandeel in deze topprestatie. “Kim is zeer gemotiveerd en je merkt aan alles dat ze plezier heeft.  Ze straalt het vak uit en dat geeft ons ook een goed gevoel. We zien dat ze zich blijft ontwikkelen en hoort echt thuis in de
agrarische sector”, beamen Bart en Jasper. Elke vrijdagmiddag drinken ze samen een borrel (de VriMiBo) en blikken ze terug op  de afgelopen werkweek. Een mooie manier om het weekend af te trappen en het zegt alles over de sfeer bij Mts. Pierik. Kim: “De communicatie met de familie is makkelijk, geen poespas, de werksfeer is goed, we zijn resultaatgericht en we doen alles samen. We halen er alles uit wat er in zit en dat geeft ons een kick.” Proost op deze mooie samenwerking!
 
Mts. Pierik in Ruurlo
 
Delen: Facebook Twitter WhatsApp Email Google+ LinkedIn
@HRpmBV
13 Aug
WORD JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA?! 🤩Wij zijn voor onze locatie in Dronten op zoek naar een commercieel medewerker binn… https://t.co/klTYcB0D5v
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!