payroll-visual
Romy Bosua aan het woord
Romy Bosua
 
Leeftijd: 30 jaar
Woonplaats: Wijhe
Beroep: Boerin, melker en postbode
Hobby's: Mijn moestuintje, melken en koken
 
Romy & HRpm
“Sinds april 2015 ben ik werkzaam voor HRpm. Ik heb niks te klagen, het werken voor HRpm bevalt mij erg goed. Ik werk momenteel voor een leuk melkveebedrijf waar ik ’s middags mag melken. Als er wat is kan ik mijn contactpersoon van HRpm, Piet Enserink, goed bereiken en wordt alles snel en goed opgelost. In mijn kennissenkring beveel ik HRpm ook zeker aan.  HRpm komt afspraken na en ze hebben een luisterend oor en dat vind ik erg belangrijk.”
 
De sector
“De agrarische sector vind ik mooi omdat je de vrijheid hebt. Het is hard werken, maar ik zou voor geen goud wat anders willen doen. Ik mag lekker met beesten werken, spotten als er een koe ziek is en zorgen dat de koe weer snel beter wordt. De geboorte van kalveren, ze voeren en groot zien worden vind ik het leukste van mijn werk. Daarnaast haal ik ook veel werkplezier uit melken, zelfs grasmaaien en schudden vind ik leuk, eigenlijk alles wel.”
 
De werkweek van Romy
“Mijn werkdag begint om 06.30 uur. Ik ga dan eerst de kalveren thuis voeren. Vervolgens ga ik melken bij een boer. Als ik daar klaar ben, ga ik thuis voer halen voor de koeien en ’s middags zorg ik dat de kalveren weer gevoerd worden. Dan heb ik een uurtje over om eten klaar te zetten voor de avond. Aansluitend ga ik van 15.00 tot 17.00 uur melken bij een boer. Bij thuiskomst ga ik eten en heel soms weer melken bij een boer. Vaak heb ik thuis ook genoeg te doen, zoals lint verzetten voor de melkkoeien en pinken, hokken uitmesten, kalfjes voeren en natuurlijk mijn moestuin bijhouden, want anders heb ik geen lekker eten op tafel. Naast boerin zijn ben ik ook twee ochtenden in de week postbode in het buitengebied van Wijhe. Ook erg leuk om te doen, lekker afwisselend!“
 
De toekomst
“In de toekomst hoop ik dat de melkprijs wat omhoog gaat, dan wordt het voor heel wat boeren makkelijker én leuker werken als je waar krijgt voor je werk. Ik merk aan mezelf dat ik nieuwtjes van de sector interessant vind, maar dat ik liever naar een informatieavond ga over bijvoorbeeld veevoeding, dan dat ik een vakblad lees. Ik hoop dat ik nog vele jaren met plezier in deze sector mag werken, dat zou ik echt heel leuk vinden.”
 
Delen: Facebook Twitter WhatsApp Email Google+ LinkedIn
@HRpmBV
13 Aug
WORD JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA?! 🤩Wij zijn voor onze locatie in Dronten op zoek naar een commercieel medewerker binn… https://t.co/klTYcB0D5v
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!